Usein kysyttyä -palsta (päivitetty viimeksi 8.9.2020)
Lueskeltavaa asiasta kiinnostuneille. Kysymyksiin on pyritty vastaamaan pitkän kaavan mukaan melko perusteellisesti. Jos et löydä vastausta mielessäsi pyörivään kysymykseen, kysy toki lisätietoja. Asiakaspalvelu on täällä juuri sitä varten, että asioista voi kysyä. Lähetä meiliä tai soittele.


Miten tilaan tuotteita?
Tilaaminen on helppoa. Käytä mieluiten nettikaupan ostoskoria. Vaihtoehtoisesti lähetä tilaus sähköpostitse tai soita asiakaspalveluumme. Lähetämme tuotteet postimyyntinä tai nouda Turusta (nouto Turusta onnistuu kun tuotteet on etukäteen tilattu netin kautta, saat puhelimitse tiedon kun tuotteet ovat noutovalmiina yleensä seuraavana arkipäivänä).

Onko toimitusmaksu tosiaan vain 1 euron?
Kyllä, osuutesi Postin kuluista on tasan 1 euro, tilasitpa 1 tai usemman leffan kerralla. Me maksamme loput Postin kulut puolestasi. Etu voimassa toistaiseksi. Jos haluat noutaa tuotteet, toimitusmaksua ei luonnollisesti peritä. Lisätiedot noudosta, lue tarkemmin alta.

Muuttuivatko postimyynnin palautusohjeet?
Sinetöidyn/avaamattoman tuotteen palauttaminen 14 pv sisällä on jatkossakin maksutonta asiakkaalle. Myyjä maksaa siis palautuksen postikulut. Lähetä asiakaspalveluumme sähköpostia, niin postitamme Sinulle palautuskuoren ja palautuskoodin, niin voit palauttaa leffan postimaksutta.

Mikä on tuotteiden toimitusaika ja varastotilanne?
Yleensä jos tilaat esim. maanantaina ennen klo 14, postilaatikkosi voi kolahtaa jo torstaina. Lähes kaikki tuotteet postitetaan samana tai seuraavana arkipäivänä. Postin kulkunopeus on normaalisti 2-4 arkipäivää. Maksu heti tilauksen yhteydessä verkkokaupassa nopeuttaa asiaa, maksu näkyy meillä heti. Jos teet tilauksen päivällä ja menet vasta illalla omaan verkkopankkiisi maksamaan, tämä hidastaa prosessia: maksu näkyy meillä S-Pankissa vasta 1-2 arkipäivän kuluttua. Arvioitu toimitusaika on 2-5 arkipäivää Postin toiminnasta ja valitsemastasi maksutavasta riippuen. Kaikkia tuotteita löytyy omasta varastostamme tai niitä on tulossa lisää aivan lähipäivinä. Toimitus jopa seuraavaksi päiväksi onnistuu usein tarvittaessa, mutta asian voi varmistaa soittamalla p. 02-48026680 tai 0400644995 jos tilauksella on superkiire.

Miten maksan tilaukseni?
Verkkopankkitunnuksillasi OP, Nordea, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, Danske Bank, POP, Säästöpankki tai Aktia (eli kaikki pankit toimivat) voit maksaa heti tilauksen yhteydessä kätevästi ja tietoturvallisesti maksunvälityspalvelu Verifonen salatussa yhteydessä (toimii kuten Paytrail, Checkout ja Suomen Maksuturvan eMaksut). Maksu näkyy meillä heti ja tilaus saadaan nopeammin eteenpäin. Kortit Mastercard ja Visa sekä myös Masterpass ja Visa Electron käyvät, samoin mobiilimaksaminen Pivo ja MobilePay. Edellä mainituilla maksaminen on asiakkaalle täysin ilmaista (ei maksukulua asiakkaalle). Tämän lisäksi Laskulla Collector (laskutuslisä 2,95 e) ja Jousto (laskutuslisä 2,90 e) voit myös maksaa. Pieni laskutuslisä on paljon edullisempi kuin postiennakon lisämaksu olisi.

Jos olet esim. työpaikalla ja verkkopankkitunnukset eivät ole nyt saatavilla, valitse maksutavaksi "Tilisiirto etukäteen". Tilauksen tehtyäsi saat laskun välittömästi sähköpostitse, käväise nettipankissa maksamassa. Tilaus siirtyy käsittelyyn kun maksusi ilmestyy S-Pankkiin asti (viive 1-2 arkipäivää). Tämä maksutapa on myös turvallinen, ongelmia ei ole koskaan ollut. Noudettaessa Turusta Vahdontieltä, voit maksaa käteisellä (ei korttimaksuja paikan päällä).

Mikä on Verifone maksutapana?
Kun maksat tilauksen verkkopankkitunnuksillasi, maksusi tietoturvallisuuden takaa Verifone. Verifone on markkinoiden johtava maksupäätetoimittaja Suomessa ja palvelu toimii kuten Paytrail, Checkout ja Suomen Maksuturvan eMaksut. Verifonen maksunvälityspalvelun avulla tähän verkkokauppaan saadaan tuotua tietoturvalliset ja monipuoliset maksutavat eli kaikkien pankkien verkkopankkinapit toimivat: Nordea, OP, POP, Säästöpankit, S-Pankki, Ålandsbanken, Aktia, Danske Bank ja Handelsbanken. Lisäksi verkkokaupassa on käytössä kortit Visa, Mastercard, Visa Electron, Masterpass, Pivo, MobilePay ja laskulla-palvelut Collector ja Jousto.

Voinko noutaa tuotteet?
Varaston muutettua isompiin tiloihin, Turun keskustassa ei ole enää jatkuvasti auki olevaa noutopistettä. Tästä syystä suosittelemme toimitusta postitse. Jos kuitenkin haluaisit tuotteet noutaa, sekin onnistuu kyllä. Tee silloin näin: Tee tilaus etukäteen netissä tai puhelimitse. Tämän jälkeen noudamme tuotteet toimittajan varastosta. Tilauksesi on noutovalmis yleensä seuraavana arkipäivänä, usein jo samana päivänä klo 16 jälkeen. Noutoajankohta sovitaan etukäteen puhelimitse joustavasti tapauskohtaisesti.

Huom. tärkeää huomata: leffat tulee siis aina tilata etukäteen, jotta ne ehditään noutamaan toimittajan varastolta. Normaalisti elokuvat postitetaan suoraan toimittajan varastolta, jossa ei ole miehitystä tai järjestelyä noutojen hoitamiseen. Meillä ei siis ole varsinaista noutopistettä, mutta tilauksesi voidaan siirtää noutoa varten Vahdontielle Lipunkantajankadulle (Runosmäki, Turku). Tässä osoitteessa ei muuta asiakaskäyntiä (alaovet lukossa), mutta olet tervetullut noutamaan tilauksesi kun asiasta on etukäteen sovittu. Kulujen karsimisen ansiosta postitusmaksu on saatu puristettua poikkeuksellisen edulliseksi eli 1,00 euro per tilaus (lähettäjä maksaa loput Postin kulut puolestasi).

Yritin soittaa asiakaspalveluunne, miksi puheluun ei vastattu?
Tapahtumapäivinä puhelimeen ei välttämättä aina pystytä heti vastaamaan. Yhteyshenkilömme voi myös olla asiakaskäynnillä tai postireissulla, jolloin puhelinta on pidettävä äänettömällä jonkin aikaa. Nettisivuilla ilmoitetut puhelinpalvelun aukioloajat pitävät paikkansa melkein aina, mutta poikkeuspäiviä voi olla aina välillä. Vastaamattomiin puheluihin soitamme takaisin saman päivän aikana (emme soita takaisin ulkomaille tai 010- 020- 030- ym. alkuisiin normaalia reilusti kalliimpiin yrityspuhelinnumeroihin).

Mitä maksaa jos haluan soittaa teille puhelimella?
Lankapuhelin ja matkapuhelin ovat normaalihintaisia numeroita. Niihin soittaminen maksaa siis normaalin lanka- tai matkapuhelinmaksun liittymästäsi riippuen. Meillä ei siis ole käytössä lisämaksullisia yrityspuhelinnumeroita, joiden alkuosa on yleensä 010- 020- 030- ym. ja joihin soittaminen voi näkyä ikävänä yllätyksenä seuraavassa puhelinlaskussasi.

Lähetin kysymyksen sähköpostitse, milloin vastaatte?
Arkisin vastaamme viesteihin pääsääntöisesti 24h kuluessa, usein paljon nopeamminkin. Jos viestiä ei näy, tarkista varmuudeksi myös roskapostikansiosi, välillä tärkeätkin viestit päätyvät vahingossa sinne. Erittäin harvoin vastaus voi viipyä hieman pidempään jos on muuten kiireinen päivä.

Voinko tilata tuotteita ulkomaille?
Kyllä, lähetämme leffoja oikein mielellään myös ulkomaille. Postimaksu esim. Eurooppaan 1-2 leffalle on 5,20 e lentopostina (normaalikokoiset dvd-kotelot paksuus max. 2 cm). Hinnat Suomen Postin hinnaston mukaan http://posti.fi/hinnatjaohjeet/ . Pakkausmateriaalista emme veloita erikseen. Ole ystävällinen ja tee tilaus ulkomaille sähköpostitse info@lastenleffat.fi niin tarkistetaan postimaksu samalla painon perusteella (verkkokauppa ei osaa laskea eri maiden postimaksuja automaattisesti painon ja paksuuden perusteella). Ulkomaan tilaukset voit maksaa tilisiirtona euroissa (euroja käyttävien maiden pankkitileiltä) tai vaihtoehtoisesti myös luottokortilla tai Paypal-tilin kautta tietoturvallisesti salatussa yhteydessä. Luomme maksulinkin sovitulle euromäärälle kun postimaksu on tarkistettu.

Vinkki: ulkomaan postimaksu on yleensä melko kallis. Siksi voimme halutessasi postittaa leffat ilman muovikoteloita suojataskujen ja tuplapahvin sisällä. Voit säilyttää dvd-levyjä kotona näissä sitä varten suunnitelluissa suojataskuissa. Leffojen kansipaperit saat myös lähetyksen mukana. Tulevat varmasti ehjänä perille kun hyvin pakataan. Olemme postittaneet ulkomaille paljon jo yli 10 vuoden ajan ja yhtään dvd-levyä ei ole rikkoutunut matkalla. Näin voimme postittaa jopa lähemmäs noin 7-8 dvd-elokuvaa noin 5,20 euron postimaksulla Eurooppaan ja 12,70 euron postimaksulla Euroopan ulkopuolelle (lähetyksen paino- ja paksuusraja huomioidaan tarkasti paketoinnissa). Ole yhteydessä, kerromme mielellämme lisää fiksuista tavoista postittaa Eurooppaan ja Euroopan ulkopuolelle pienellä postimaksulla. Näin on paljon leffoja postitettu Euroopan ulkopuolelle ja postimaksua on saatu tiputettua kymmenistä euroista lähemmäs kymmeneen euroon. Suosittelemme tätä jos koteloita et välttämättä tarvitse, suojataskut ajavat usein saman asian säilytystä ajatellen.

Tein tilauksen, mutta maksutietoja ei tullut sähköpostiini?
Onnistuneesta tilauksesta tulee aina vahvistusviesti sähköpostiisi parin minuutin sisällä. Tarkista myös roskapostikansiosi, välillä tärkeätkin viestit voivat päätyä sinne. Jos et viestiä saanut, luultavimmin tilauslomakkeella sähköpostiosoitteen kohdalla on tapahtunut pieni kirjoitusvirhe. Yleisin vaihtoehto on, että viesti on päätynyt roskapostikansioosi tai sähköpostilaatikkosi on täynnä, jolloin viesti palautuu meille.

Jos maksoit jo nettipankissa, voit ilmoittaa meiliosoitteesi asiakaspalveluumme halutessasi jälkeenpäin (saat tiedon sähköpostiin kun tilaus postitettu). Jos et vielä maksanut ja tarvitset viitenumeron maksamista varten, voit tehdä tilauksen uudelleen ja saat uuden viitenumeron sillä tavalla. Voit lisätiedoissa mainita, että aiemman tilauksen voi poistaa ja viimeisin jää voimaan.

Aina välillä tilaustiedoissa näkyy puutteellisia meiliosoitteita kuten "matti.meikalainen@" eli loppuosa puuttuu kokonaan. Tällöin vahvistusviestiä ei harmi kyllä voida toimittaa perille kun meiliosoitteen loppuosaa ei pystytä edes arvailemaan täällä päässä.

Voinko tilata tuotteita postiennakolla verkkopankkimaksun, korttimaksun tai laskun sijaan?
Hupitilauksista johtuen tämä ei valitettavasti ole enää mahdollista. Leffapaketteja on tilattu aiemmin postiennakolla ja jätetty hyvin usein hakematta postikonttorista. Tällöin Posti veloittaa myyjältä jokaisesta palautuneesta postipaketista postimaksut kahteen suuntaan + lisäksi postiennakon 5,50 euron lisämaksun. Kulut näin esim. 2 kilon paketista 8,10+8,10+5,50 = 21,70 e (Postin hinnasto 2020). Tästä voi jokainen itse laskea, että paljonko aiheutuu turhia kuluja esim. 10 lähetyksestä per kk. Hupitilausten aiheuttamista kuluista johtuen postiennakkoa ei harmi kyllä voida enää käyttää. Muuten 1 euron pk-tarjousta ei olisi enää mahdollista tarjota.

Postiennakolla lähettäminen on muutenkin nykyisin melko kallista hommaa: esim. 2 kg paketti 8,10 e + postiennakon lisämaksu 5,50 e (Postin hinnasto 2020). Leffojen lähettäminen tällä tavalla maksaisi siis 13,60 e. Tästäkin syystä tätä lähetystapaa ei enää tarjota. Melko harva asiakas suostuisi maksamaan tällaista kulua kun vaihtoehtona on 1 euron postimaksu kirjelähetyksenä (etu voimassa toistaiseksi).

Verkkopankkimaksun lisäksi voit maksaa luottokorteilla Visa ja Mastercard. Saat tuotteet kotiin ja maksa vasta myöhemmin kotiin tulevan luottokorttilaskun mukana. Voit myös maksaa Collectorin laskulla (laskutuslisä 2,95 e kun maksat laskun kokonaan ennen eräpäivää), jolloin ostokset maksetaan laskutusyhtiölle vasta tuotteet saatuasi. Vaihtoehtoisesti voit valita myös Jouston laskun, jossa laskutuslisä 2,90 e, ei muita kuluja kun maksat laskun koko euromäärän eräpäivään mennessä tuotteet saatuasi. Tämä laskutuslisä 2,95 e on paljon edullisempi kuin Postin perimä postiennakon lisämaksu 5,50 e olisi. Noudettaessa Turusta voit maksaa myös käteisellä (ei korttimaksuja paikan päällä).

Olemme vuodesta 2005 lähtien palvelleet hyvin laajaa asiakaskuntaa hyvällä kauppiastavalla ilman ongelmia. Jos kuitenkin jotain ilmenisi tulevaisuudessa, sitoudumme noudattamaan kaikkia kuluttajaviranomaisten ohjeistuksia hyvityksissä. Halutessasi voit aina soittaa meille tai tulla käymään.

Tein tilauksen aiemmin verkkokaupassa ja valitsin maksutavaksi laskun. Miten pääsen näkemään laskutiedot?
Lasku toimitetaan sinulle paperilaskuna tai sähköpostiisi eräpäivän lähestyessä (muista tarkistaa myös roskapostikansiosi jos viestiä ei näy). Riippuen valitsemastasi laskutusyhtiöstä, pääset näkemään kaikki laskusi valitsemalla oikean verkkosivulinkin alta:
https://oma.collector.fi
https://www.jousto.com/online/jr/kirjaudu

Mikä on tuotteiden ikäsuositus?
Leffojen ikäsuositus on kerrottu tuotekohtaisesti, mutta se on yleensä suuntaa antava arvio. Osassa leffoja ikäsuositus on S eli sallittu koko perheelle. Joissain leffoissa on merkintä "alkaen 3 vuotta". Nämäkin elokuvat soveltuvat kuitenkin yleensä myös aivan perheen pienimmillekin ainakin vanhempien kanssa yhdessä katsottavaksi. Sama piirretty on nimittäin voinut saada Ruotsissa ikäsuosituksen 3 vuotta ja Suomessa merkinnän "sallittu koko perheelle" tai toisin päin. Välillä on vaikea arvioida, annetaanko leffalle merkintä S tai "alkaen 3 vuotta". Lisätieto vuonna 2020: nykyään kaikki elokuvat, joissa oli ennen ikäsuosituksena "alkaen 3 vuotta", on yhdistetty luokitukseen S eli "sallittu koko perheelle". Vanhoissa painoksissa voi vielä näkyä vanha ikäsuositus "alkaen 3 vuotta jos elokuvien kansipapereita luet läpi.

Ovatko leffat uusia ja käyttämättömiä ja Suomi-versioita?
Elokuvat ovat käyttämättömiä, valmistajan tukkulaatikoissa postitustaan odottavia dvd-elokuvia ja aina Suomi-versioita. Suurimmassa osassa on suomenkielinen puhe, pienessä osassa suomenkielinen tekstitys ja alkuperäinen puhe englanniksi. Asia on aina selkeästi kerrottu jokaisen tuotteen esittelysivulla. Monessa on myös ruotsi valittavissa valikosta.Lehtien syyskuun uudet tutustumisedut näet klikkaamalla:

Pelit     Katso     Seiska     V8 Magazine     GTi Magazine     Hifimaailma     Auto Bild     Tieteen kuvalehti

Tee Itse -lehti     Historia-lehti     Kunto Plus     Fit-lehti     Digikuva     Koti ja keittiö     Kotimikro

Muistatko, missä sarjakuvassa ja animaatiossa ratkaistiin erilaisia arvoituksia? Vinkki: katso kuva alla.

Seikkaileva tyttö, apina-kaveri ja opettelemme samalla hieman englantia... Mikä mahtoikaan olla tämän tytön nimi?

Kaikkien tuntema possuperhe tykkää pomppia kuralätäköissä ja tehdä kaikenlaista mielenkiintoista. Tule sinäkin mukaan.

Postimies lähtee taas jakokierrokselleen kissansa kanssa. Hyppäisitkö kyytiin katsomaan, että mitä tänään tapahtuu?

Vihaisten lintujen omassa pitkässä elokuvassa riittää menoa ja meininkiä. Jos et ole vielä nähnyt, suosittelemme.